gépkölcsönzés

A kisvállalkozóknak is érdemes kihasználni a gépkölcsönzésben rejlő potenciált

Akár anyagi, akár egyéb megfontolásból, sajnos az építőipari kisvállalkozóknak nem mindig akad lehetőségük arra, hogy kibővítsék a gépparkjukat. Pedig ahhoz, hogy tartani tudják a lépést a konkurenciával, erre nagy szükség van.

Erre a probléma célszerű megoldást jelenthet a gépkölcsönzés

A gépkölcsönzés ugyan egy még nem túl elterjedt tulajdonlási forma Magyarországon, de szerencsére egyre több vállalkozás kezdi felismerni a vele járó sokféle előnyt, így folyamatosan növekszik a jelentősége. Olyannyira, hogy a gépkölcsönző Budapest  a Google térkép keresőjébe történő beírásával kapásból közel 20 találatot kapunk a főváros területén.

No, de melyek ezek az említett előnyök pontosan?

Annak, hogy a gépek kölcsönzés útján kerülnek ideiglenesen a birtokunkba, az az egyik pozitívuma, hogy a bérleti díj költségként elszámolható. Arról nem is beszélve, hogy előre lehet kalkulálni vele, amelynek segítségével sokkal egyszerűbb pontosabb terveket készíteni. Ebben az esetben ugyanis nem szükséges az esetleges szerviz-, alkatrész-, és biztosítási díjakkal számolni, mivel ezek a bérbeadót terhelik.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a gépkölcsönzéssel lehetőségünk nyílik olyan, bizonyos munkafolyamatoknál használt gépek elkötelezettség nélküli kipróbálására, amelyeket gazdaságossági szempontból egyáltalán nem éri meg megvásárolnunk. Évente ugyanis csak pár alkalommal használnánk őket.

Hogyan érhetők el ez a szolgáltatás?

Ma már szinte minden gépkölcsönzéssel foglalkozó cégnek van weboldala, így elég csak beírni a Google keresőjébe például, hogy gépkölcsönző Csepel, és máris számos olyan vállalkozás kerül a látószögünkbe, amely Csepelen és a környező kerületek területén tevékenykedik.

De, ha jelenleg nincsen lehetőségünk elkülöníteni egy autót a kibérelt gép elhozatalára, az sem jelent problémát, mivel a vállalkozások a legtöbb esetben ki is szállítják, és ha végeztünk, akkor el is viszik a berendezést a helyszínről. Ennek pedig az árát belekalkulálják a bérleti díjba.

Manapság tehát már nincsenek távolságok, és a kisvállalkozóknak akár a főváros másik részéről is érdemes lehet a gépkölcsönzés lehetősége mellett dönteni.