a bababiztonság a legfontosabb

A legfontosabb feladat, a bababiztonság

Amikor egy kisgyermek a világra jön, nemcsak ő születik meg, hanem vele együtt születik meg az „anya” és az „apa” is. Ez egy csodálatos dolog, amikor a szülők szinte azonnal másképp kezdik látni a világot.

A gyermek megszületése előtt az asztal csak simán egy asztal volt, azonban ahogy cseperedik a kicsi, már egy sarkokkal rendelkező veszélyforrássá válik.

A gyermek megszületésével járó boldogság mellett szinte azonnal megjelenik a szülői féltés, aggódás, megfogalmazódik a legfontosabb kérdés, hogyan védjük csemeténket az első pár héten, hónapban, a következő években. Ilyenkor jönnek jól a bababiztonság eszközei, melyeket ma már széles körben elérünk.

Szívhangfigyelő

A szívhangfigyelő segítségével meghallgathatjuk a magzat szívverését a pocakban, ami különösen veszélyeztetett terhességkor tehet jó szolgálatot, ha a kismama cukorbetegségben, vagy magas vérnyomásban szenved. A pulzusszám jelzi a baba állapotát, így észre vehetjük, ha veszélybe kerül.

Létezik olyan is, amit a már megszületett csecsemő csuklójára, bokájára tehetünk, így okostelefonunkon keresztül figyelhetjük az életfunkcióit.

Légzésfigyelő

A következő termék, aminek megvásárlása felmerül, a légzésfigyelő. Nagyon sokat hallani az úgy nevezett bölcsőhalálról, illetve a hirtelen csecsemőhalálról. Ez az a fajta haláleset, amikor a babát holtan találják az ágyában, de a halál oka ismeretlen marad a kórbonctani boncolás után is.

A kiváltó oka ismeretlen. Főleg az őszi-téli időszakban fordul elő a 2-4 hónaposoknál az éjszakai órákban. Koraszülöttek, alacsony születési súlyúaknál gyakoribb az előfordulása. Megelőzésként ebben nyújthat segítséget a légzésfigyelő, mely azonnal jelez, ha a gyermek nem vesz levegőt.

Bébiőr

Használata nagyon praktikus, ha a lakás távolabbi szegletében tartózkodunk, amíg gyermekünk a szobájában, esetleg a kertben alszik, és nem hallhatjuk meg, ha felébred.

A készülék egy adó- és egy vevő részből áll. Ez utóbbit vihetjük magunkkal, mely továbbítja a babától jövő hangokat.

Fültok

Előfordulhat, hogy gyermekünkkel olyan helyre megyünk, ahol őt túlzott zajhatás érheti, például autó-motorversenyen, légibemutatón, tűzijátékon, koncerten, amit a látvány miatt nem szeretnék kihagyni.

Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet a kicsik számára kifejlesztett hallásvédő fültok, ami megvédi az erős zajoktól.