Átutalás SimplePay segítségével – mi is az az instant transzfer?

A SimplePayt sokan ismerik az online fizetések révén, azonban azonnali átutalásra is használható. A 10 millió forint alatti utalások 5 másodperc alatt teljesülnek, tehát lényegében nincs átfutási idő az utalásoknál. Maga az utalás folyamata azonban ugyanolyan macerás, mint korábban. Kivéve, ha az átutalás SimplePay segítségével valósul meg, az instant transzfer ugyanis nagyon egyszerűvé teszi.

Hogyan működik az átutalás SimplePay segítségével?

Az instant transzfernek köszönhetően már nem kell minden egyes utalás kedvéért perceken át pötyögni a netbankban az utalási adatokat, valamint az összeget. Helyette elegendő lehet beolvasni például az adott QR-kódot, illetve egy rövid jóváhagyással elindítani az utalást. Jól hangzik, ugye?

Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy amikor a vásárlás végén a kereskedő oldala átirányítja a vásárlót a SimplePay felületére, ott ő maga tudja kiválasztani, hogyan szeretné teljesíteni a fizetést.

Két módszer áll rendelkezésére:

  • A szolgáltató felületén megjelenő QR-kód, amit a mobilbank appjával lehet beolvasni;
  • Mélyhivatkozás (deep link), ami automatikusan átirányít a banki alkalmazásba, ahol csak jóvá kell hagyni az összeget.

Nyilván mindenki maga döntheti el, hogy melyik kényelmesebb és egyszerűbb számára. Fontos tudni, hogy ezek egyike sem egyenlő a bankkártyás fizetéssel; bár hasonlóan, egy pillanat alatt végbemennek, de ezek utalásnak minősülnek, így utalási díj is felmerül.

Miért egyszerűbb így?

Az átutalás SimplePay segítségével azért egyszerűbb a hagyományos módszernél, mert a vásárlónak gyakorlatilag semmilyen adatot nem kell megadnia. Minden ott van, mindent „tud” a SimplePay, csupán magát a tranzakciót kell elvégezni.

Kereskedői szempontból ugyanolyan jó, mint a bankkártyás fizetés, hiszen azonnali fizetésre készteti a vásárlót, mert rögtön irányítja is át, így nem lesznek elmaradt utalások. Ugyanakkor az instant transzfer kevesebb költséggel jár a kereskedő részéről, mint a kártyás fizetés.

WordPress oldal esetén használhatjuk a WooCommerce SimplePay fizetést implementáló bővítményt.