Az autós telefontartó nemcsak a telefont, a vezető épségét is védi

Az autós telefontartó igen hasznos eszköz, ugyanis számos előnnyel jár, ha autóvezetés közben a telefonunkat is szeretnénk biztonságosan és kényelmesen használni. A szélvédőre, szellőzőre vagy pohártartóba helyezhető telefontartó segít abban, hogy a mobilunk könnyen elérhető legyen menet közben. Ezáltal nem kell a táskánkban vagy a zsebünkben keresgélni, ha hívást kell indítanunk vagy fogadnunk, nem beszélve a navigáció vagy a zenelejátszó alkalmazások használatáról.

Az autós telefontartó egyik legnagyobb előnye, hogy a kanyarokban nem szabadul el a műszerfal egyik rekeszéből vagy az ülések között a készülék, ami miatt megkarcolódhat vagy komolyabban megsérülhet. A kedvező árak és a széles választék ismeretében nehéz magyarázatot adni arra, miért nem használ minden autós telefontartót, ha a járműve nem alkalmas kihangosításra vagy a fedélzeti monitorra tükrözni a mobil képernyőjét.

A vezető és az utasok biztonságát is szolgálja az autós telefontartó

Sajnos sokszor láthatjuk, hogy akadnak autóvezetők, akik a telefont az egyik kezükben tartják vezetés közben. Ez nagy veszélyt jelent a többi közlekedőre, mert eltereli a figyelmüket az útról és nem tudnak időben reagálni vészhelyzet esetén. A hazai jogszabályok egyértelműen tiltják, hogy kihangosító nélkül használjunk vezetés közben mobiltelefont, de a tartón biztonságosan rögzített, kihangosító funkcióra kapcsolt telefonálás legális.

A mobiltartók további előnye, hogy könnyen és biztonságosan beállíthatók szinte minden készülék méretéhez. Mint a legtöbb típus esetében, a Samsung Galaxy S23 Ultra tok kínálata is lehetőséget teremt arra, hogy autós telefontartóba helyezzük a készüléket anélkül, hogy a tokból kivennénk. Ez érthető is, hiszen előfordulhat, hogy naponta több alkalommal szállunk ki és be az autóból, meglehetősen kényelmetlen és időigényes lenne minden alkalommal a mobiltokkal bíbelődni. Még akkor is, ha a modern tokokról már elmondható, hogy egyszerű felhelyezni és levenni őket a készülékről, miközben tökéletesen illeszkednek az adott eszköz paramétereihez.