Hogyan működik az elektromos cigi liquid?

Mielőtt kitérnénk konkrétan az elektromos cigarettába használt folyadékra, beszéljünk kicsit arról, hogy mi is az elektromos cigaretta, hogyan működik, miben tér el a hagyományos cigarettától.

Elektromos cigaretta felépítése és működése

Az elektromos cigaretta esetében egy golyóstollhoz hasonló készülékről van szó, általában fém és műanyag keverékből készített a váza és a működést elemek biztosítják. Ezek melegítik fel azt a speciális folyadékot, amelyet a fogyasztó egy pipa szerű szerkezeten lélegez be.

Egy kis tubus liquid nagyjából 2 napig elég, ha valaki naponta elszív 10 hagyományos cigarettát. A folyadék nikotint tartalmazhat, illetve egyéb dohány kivonatokat, aromákat, amelyek hozzájárulnak az aeroszol keletkezéséhez.

Miben különbözik a hagyományos cigarettától?

Tulajdonképpen ennek a helyettesítőjéről van szó, a fizikai valójában és a cigarettázás szempontjából is. Nem áraszt tipikus, zavaró füstöt, hiszen a fogyasztó akár cseresznye ízesítésű gőzt is kilehelhet. Ugyanakkor nincs szó égésről vagy tűz használatáról, mivel a termék fogyasztásához elemek közreműködése szükséges.

Az elemek által generált energia elpárologtatja az e-liquidet, amelyet be tudunk lélegezni. Ha nem nikotinos változatot vettünk, akkor csak az ízélmény kedvéért e-cigizhetünk, ami semmivel sem rosszabb élmény, mint a nikotin élvezete.

A lehető leginkább változatos ízekben érhető el liquid, csokoládé, számos gyümölcs, Tobblerone, de akár dohány ízben is. Ezeket bármikor kedvünk szerint váltogathatunk, a szakosodott webshopokból semmiféle nehézséget sem okoz a rendelés.

Elég megadnunk, hogy melyik terméket választottuk, a mennyiségeket, a szállítási adatokat, majd a fizetési módot. Ma már nagyon rövid idő alatt nálunk van a futár, esetleg a hétvégék és az ünnepnapok zavarhatnak be a terveinkbe. Emiatt mindig jó ötlet, ha van otthon félre téve extra elektromos cigi liquid, így amennyiben elfelejtünk rendelni, nem maradunk hoppon.