Hogyan varázsoljuk tisztává az autót?

Vannak olyanok, akik nemcsak a kutyájukat, de az autójukat is – természetesen kis túlzással – „családtag”-nak tekintik. Fontos számukra, hogy az autójuk nem csak kívülről, de belülről is csillogjon-villogjon. Olyanok is vannak természetesen, akik az           autót munkaeszköznek tekintik, nem sokat adnak annak tisztítására, inkább a karbantartásra fókuszálnak. Az az elvük, hogy amíg jól gurul, addig nem kell hozzá nyúlni.

Bármelyik kategóriába is tartozunk, arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy a szélvédő és az ablakok, tükrök, lámpák mindenképp tiszták legyenek, hisz nemcsak az fontos, hogy mi jól kilássunk a kocsiból, de magunknak is láthatónak kell lenni a közlekedés biztonsága érdekében.

Az autósok többsége a két véglet között helyezkedik el, azaz nem várja el, hogy belül patyolattisztaság legyen, hiszen nem mi vagyunk az autóért, hanem az autónk van értünk, de azt sem szereti, ha hatalmas benne a káosz, nagy a piszok. Amikor beleülünk az autónkba, fontos, hogy jól érezzük benne magunkat, hisz nem mindegy, hol töltünk esetleg órákat.

Autómosó

Autótisztításnál természetesen a mosószalonok jutnak először az eszünkbe. Ha az autómosók szolgáltatásait vesszük igénybe, garantált, hogy tiszta, illatos, fertőtlenített autót fogunk visszakapni, ami a mai covidos időkben igen fontos. Nemcsak hogy kiporszívózzák az üléseket, padlókárpitokat, kalaptartót, csomagtartót, de nagy nyomású levegővel kifúják előtte a zsebekből, résekből, rekeszekből is a piszkot. Figyelmet fordítanak a kesztyűtartó(k) tisztítására is. Természetesen az üvegfelületek sem maradhatnak ki.

Szükség esetén kárpittisztítóval az ülésekből, ajtók belső oldalából is kiveszik a szennyeződéseket, átmossák az autót kívül és belül is. Nem marad ki a tetőkárpit, a kormány, a váltó, a műszerfal sem.

Gépkocsi eladása előtt érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni, hisz nem mindegy, hogy a vevő milyen állapotú autóval találkozik. Az első benyomás ebben az esetben is nagyon fontos.

Házi módszerek

Természetesen házilag is megoldhatjuk az autó tisztítását. Könnyebb helyzetben vagyunk, ha beállhatunk a családi házunk udvarára, de lakótelepen is könnyen kivitelezhetjük, hiszen egy vödör vízzel is már csodákat lehet tenni.