finom mentás koktél

Íme néhány tipp a bartender képzés sikeres abszolválásához!

Ebben a cikkünkben szeretnénk néhány olyan tippet megosztani, amelyek ha betartásra kerülnek, akkor biztosra vehető a kitűnő bizonyítvány elérése az általunk választott bartender képzésen.

Kóstolás nélkül nem fog menni

Itt nem használhatjuk kifogásnak azt, ha nem szeretjük az alkohol ízét. Muszáj megkóstolni ahhoz, hogy jellemezni és értékelni tudjuk a különböző italokat és párlatokat, amely információk alapján később meg tudjuk majd alkotni a saját kreatív koktélunkat a vendégek számára.

Egy bartender képzés során az oktatók megtanítják számunkra a kóstolás technikáját, amelynek a segítségével azonosítani tudjuk, hogy a szánk és a nyelvünk melyik részén milyen ízeket érzünk.

A sok-sok gyakorlás az alapja mindennek

Ha tehetjük, akkor érdemes akár minden nap gyakorolni a különböző, koktélkészítési és töltés technikákat, a shaker rázási módokat, és bártrükköket, amelyre a képzést lefolytató intézmények többsége általában lehetőséget szokott adni. De a sikeres vizsgánkhoz az is nagymértékben hozzájárulhat, ha hétvégén a barátoknak készítünk néhány kevert italt.

A bartender képzésen kapott tankönyveken kívül, célszerű minél több szakkönyvet megvásárolni és elolvasni, hogy minél jobban kibővíthessük a tudásunkat, és minél jobb szakemberré válhassunk.

Nyitottnak és kreatívnak kell lennünk

Ha beiratkozunk egy bartender képzésre, elengedhetetlen a nyitottság. A legtöbb helyen ugyanis megszokott tantermi tanulást már felváltotta a gyakorlatorientált bárkörnyezetben való oktatás, amely során nem árt, ha a tanulók interaktív módon hozzá tudnak szólni az elhangzottakhoz.

Ha komoly jövőt szeretnénk a szakmában, akkor bátran nyúljunk a koktéljainkban olyan összetevőkhöz, amelyeket azelőtt senki sem használt, legyen az akár egy új párlat, egy gyümölcs vagy egy fűszernövény!

A biztonság kedvéért pedig kérjük ki a csoporttársak, az oktatók és a barátok véleményét, hiszen ebben a szakmában nagyon fontosak a visszajelzések! Ezek alapján fogjuk tudni ugyanis korrigálni a hibákat, ráadásul ezek erősíthetnek meg minket abban is, hogy jó az, amit csinálunk.

Abban az esetben pedig, ha még nem találtunk megfelelő képzést, akkor jó hír, hogy a Mixertanfolyam.hu szervezésében január 14-én indul egy háromhetes, 17-én pedig egy hathetes alapfokú tanfolyam.