Karikatúra, mint ajándék

A karikatúra egy humoros képi ábrázolás mely egy ember jellegzetes vonásait mutatja be. A legfőbb célja az ártatlan szórakoztatás kell legyen. Minden esetben maximálisan figyelni kell arra, hogy a megajándékozott örömmel fogadja a rajzot, és semmi szín alatt nem orroljon meg rá.

Karikatúra ajándékba?

Mindenkinek van olyan barátja, kollégája, ismerőse, rokona akinek nem könnyű ajándékot adni. Ez lehet azért, mert annyira nem ismerjük. Vagy mert igazából mindene megvan. Esetleg nincs olyan jellegzetes hobbija amit ajándékkal tudnánk segíteni. Ha még alkoholt sem fogyaszt, akkor vagyunk teljesen meglőve.

„Idén megint mi a csudát vegyek neki?” Merül fel a kérdés évről-évre. És egyre elkeseredettebben járjuk a boltokat és vásárolunk olyan dolgokat amikről pontosan tudjuk, hogy tizenkettő egy tucat. Ezek az ajándékok csak letudják a kötelezőt nem adnak semmi többet hozzá az ünnephez. Aki kapta és az is aki adta pár nap alatt elfelejti.

Ezt a problémát oldja meg egy csapásra egy személyre szabott karikatúra.
Hiszen szinte saját magát kapja ajándékba! Biztosan örülni fog neki.

Milyen alkalomra adható?

Vegyük sorra az alkalmakat és nézzük meg vajon megfelelő ajándék egy jó kis rajz?
Születésnap vagy névnap: Vegyük az ünnepeltet rajzoljunk mellé tortát és bulit. Kész is az emlékezetes ajándék.
Ballagás: Kellőképpen vagány és fiatalos ajándék. Tuti siker.
Karácsony: Egy jól sikerült karikatúra karácsonykor is betalál.
Nyugdíjazás: Legyen egy olyan ajándék az utolsó munkahelyről amiről csupa szép emlék jut a kolléga eszébe.
Munkahely váltás: Lezárul egy szakasz kezdődik egy új. Miért ne emlékezhetne a munkatársunk a korábbi munkahelyére egy jó nevetéssel?
Esküvő: Rendelheted te is magadnak. A rajz felkerülhet az esküvői meghívódra is. Vagy vendégként lepheted meg az ifjú párt egy róluk készült karikatúrával.

Mire jó a karikatúra?

Egy emlék. Egy olyan emlék ami garantáltan megmelengeti a szívet.
A rajzról az ünnepelt elmosolyodik és akárhányszor ránéz mi fogunk az eszébe jutni. Örömmel gondol majd ránk. Akarhatunk ennél többet?

A színes rajz bármelyik otthon vagy munkahelyi íróasztal dísze lehet. Jól megfér a családi fotók mellett és sok elismerő mosolyt ígér.

Kinek nem jó ajándék a karikatúra

Olyan ember alkalmatlan teljesen karikatúra ajándékra, akiben nincs meg a humorérzék szikrája sem. Aki mindig mindenben a rosszat látja meg. Aki folyton csak panaszkodik és ócsárol. Aki egy született energiavámpír. Talán ő az aki nem örülne egy rajznak. De valljuk meg egy ilyen embernek bármit is adnál nem fog örülni. Vedd meg neki az első kezedbe akadó nem túl drága könyvet és kész, letudva. Ő nem igazán érdemel több energiát.

Kellékek

Mindenképpen kell egy megajándékozandó személy.
Szükséges egy-két vagy három fénykép az ünnepeltről.
Még pár apróságot kell végiggondolnod. Mivel te ismered őt, így neked ki kell találnod, hogy milyen témájú rajznak örülne a legjobban. Te tudod, mi a hobbija. Milyen filmeket néz szívesen vagy mit dolgozott korábban.

Igen ennyi az egész. Ezekből a hozzávalókból már kifőzhető egy olyan rajz amit átadva neked csak az elismerő gratulációkat kell bezsebelned!