Linképítés – kezdjük az elején

Ha marketingben dolgozunk, vagy csak személyes blogunkra szeretnénk több látogatót vonzani, oda kell figyelnünk nemcsak a cikkek, posztolások szövegére és ezek minőségükre, hanem a siker érdekében, szükséges megfelelő kulcsszavakat kiemelni és esetleges weboldalakat linkelni.

Ezen weboldalak azért is fontosok mert egyrészt növelik saját oldalunk, cikkünk megbízhatóságát, másrészt segítenek feljebb kerülni a találati listákon.

Miért fontos a linképítés?

Tegyük fel, rendelkezünk egy nagyon jó cikkel – profi írásmód, jelentős adatok/felmérések, de az oldal, ahol ezeket szeretnénk közzétenni eléggé új, és nemcsak a potenciális olvasok körében, hanem a böngészőknek is.

Ezért érdemes olyan linkeket beszerezni, amelyek már elismert weboldalokhoz kötöttek, így a Google is komolyabbnak fogja gondolni weboldalunkat. Ezen backlinkek (vagy viszonthivatkozások) egy megbízhatósági szavazattal járulnak hozzá weboldalunkhoz.

Ezért érdemes elsősorban minőségi tartalmat írni, mivel ma már a spamjellegű linkek nem számítanak bele az oldal rangsorolásába. Természetesen az sem árt, ha a SEO szövegírás is rendben van a tartalmainkkal.

Hogyan működik a linképítés?

Mint fentebb említettük, csakis a minőségi és elismert backlinkek fognak számunkra is előnyt hozni, hiába rendelkezünk tömérdek hivatkozással, ha ezek forrása nem megbízható oldal.

Hogy hogyan juthatunk hozzá ezen hivatkozásokhoz, az külön téma – szóba jönnek a közösségi oldalak, egyes kiemelt, cikkek posztolására alkalmas oldalak, de akár egyéb marketinggel kapcsolatos technikák is.

Még így is fontos, hogy egy megbízható SEO szakértővel dolgozzunk együtt, hiszen a linképítés is olyan szakma, melyet tapasztalati úton lehet megismerni. Emellett nagyon sok idő és energia is szükséges ahhoz, hogy valaki igazán értse a linkek építésének fortélyait és valóban hasznos legyen a számunkra.