black and gray digital device

Miért érdemes eldobható e-mail fiókot használni?

Nap mint nap szembesülünk azzal, hogy a személyes e-mail fiókunkba olyan levelek érkeznek, amire igazából semmilyen szükségünk nincs, ugyan nem feltétlen spam-ek, de abszolút irrelevánsak számunkra. Ez azért fordulhat elő, mert feliratkoztunk egy olyan hírlevél listára, amitől igazából csak egy levelet vártunk, ami jobb esetben meg is érkezett, letöltöttük amit szerettünk volna és kész.

Több levél érkezik egy feladótól

Folytatva a gondolatmenetünket, az előző küldőtől több levél is érkezett, de nem feltétlenül vagyunk kíváncsiak rá, egyrészről mert már unalmas vagy egyszerűen olyan levelet küld, ami számunkra teljesen érdektelen.

Van valamilyen megoldás a kéretlen levelek ellen?

Természetesen van megoldás, hogy ne kapjunk kéretlen leveleket. Érdemes megbízható e-mail szolgáltatót választani, akik megszűrik az olyan leveleket, amelyeket nem szeretnénk megkapni, ezt nevezzük spam-nek. Ilyen szolgáltató pl.: a Google e-mail szolgáltatása a gmail.com, ami elég megbízható. De mit csináljunk akkor, ha ténylegesen szeretnénk letölteni valamilyen marketing anyagot az egyik gurutól, de nem szeretnénk megadni a saját e-mail címünket?

Erre az esetre találták ki az ideiglenes eldobható e-mail szolgáltatást, aminek a lényege az, ha megnyitjuk az oldalt, akkor kapunk rögtön egy e-mail fiókot. Természetesen ezzel az e-mail fiókkal tudunk levelet fogadni. Itt gyorsan elolvassuk, letöltjük a keresett mellékletet, utána már be is zárhatjuk az oldalt. Későbbiekben ha ismét szükségünk van a szolgáltatásra, akkor csak fel kell keresnünk az említett oldalt.

Vedd figyelembe, hogy ennél a szolgáltatásnál nem tudsz e-mailt küldeni, csak fogadni tudsz, de éppen ez a lényege. Így megkímélheted magadat attól, hogy napi szinten olyan e-mailt olvass, amire igazából semmilyen szükséged sincs.