nyeregtetős faház

Minden kertben elkél a tároló

A deszkákból összetákolt bódék, azaz a sufnik ideje lejárt. Ma már senki nem szeretné lakókörnyezetét egy ilyen ócska megoldással elcsúfítani.

Aki egy kicsit is igényes a környezetére, – és miért ne lennénk azok, – az a szerszámok, a lim-lomok tárolására, esetleg a kandallóba való fa elhelyezésére inkább egy kerti tároló felépítését választja, ami sokkal esztétikusabb, praktikusabb, mint egy vacak kis kalyiba.

Nagy választék

A lapra szerelt faházak sokféleségéből biztos, hogy könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Különféle méretben, színben, falvastagságban, tető-megoldásban állnak rendelkezésre.

Használhatjuk őket akár télen raktározásra, de nyáron is könnyen bepakolhatjuk az éppen nem használt kerti dolgainkat, hogy másnap újra elővegyük őket.

Azonban egy valami mindenképp közös bennük. Megóvják dolgainkat az időjárás viszontagságaitól, ellenállnak akár a szélsőséges körülményeknek is. Megfelelő és rendszeres védelem mellett dacolnak a széllel, védenek a csapadéktól, a nap káros UV sugaraitól.

Sokféleség

A kerti tárolók sokféleségében könnyű elveszni, ezért vásárlás előtt először azt kell tisztáznunk, hogy mire szeretnénk használni. Nem mindegy ugyanis, hogy mit fogunk tartani benne.

Válogathatunk a legkisebb alapterületűtől a legnagyobb méretig igényeinknek és pénztárcánknak megfelelően. Különféle tetőmegoldást is választhatunk. A lapostetős is jó megoldás, de a nyeregtetősről jobban lefolyik a víz. Az oldaltetős megoldással egy kis fedett erkélyhez juthatunk, ami alá mi is kiülhetünk, de a tűzifa tárolására is igen praktikus.

Ha a telkünkön állítjuk fel, akkor a legjobb megoldás, ha rögtön kettőt vásárolunk, így az egyiket tárolásra, a másikat alvásra is használhatjuk.

Meghatározhatjuk a nyílászárók típusát, mennyiségét, méretét is.

Általában szerszámok tárolására vásároljuk, de hamarosan azt fogjuk észre venni, hogy automatikusan oda pakoljuk be az egyéb kerti dolgokat is, hogy azok mindig kéznél legyenek, ha szükség van rájuk. Először csak a gyerekjátékok, homokozólapát, kis roller, bicikli kerül bele, végül a kerti grillt és tartozékait is ott fogjuk tartani.