woman in black shirt smoking

Mire jó a nosmoke e-liquid?

Az e-cigaretta a gyártók szerint megkönnyítheti a dohányzásról való leszokást vagy részleges megoldást nyújthat azoknak, akik kevesebb cigit akarnak szívni. Akik csak az ízesítésért kedvelik, nikotintól mentes formában is megtalálják a számukra legmegfelelőbbet.

Mivel a cigarettától függés nagyrészt a nikotinnak tudható be, mennyiségének csökkentése a függőséget is mérsékelheti. Az e-cigarettával megoldható, hogy kevesebb nikotint vigyünk be a szervezetünkre. A használatakor pedig nem szabadulnak fel olyan égéstermékek, mint a hagyományos cigaretták esetében,

Mi a nosmoke e-liquid?

Az nosmoke e-liquid egy újra töltős, viszkózus folyadék, ami azt a szerepet tölti be, mint a cigaretta füstje. Az e-cigi felmelegíti, hogy gőzzé alakuljon át.

Alapját a propilén-glikol vagy növényi eredetű glicerin adja. Ezek meghatározott arányban keverve vagy vegyítés nélkül is használhatók.

Emellett tartalmazhat a folyadék természetes vagy mesterséges aromákat, amelyek előnye a megunhatatlanul nagy választék. Például találhatunk gyógynövényes, fűszeres, kávés, teás, dohányos, mentolos és gyümölcsös ízeket.

Miben térnek el a különböző e-cigaretták?

Nemcsak a folyadékban lévő nikotin mennyiségétől függ a kiváltott hatás erőssége, hanem az e-cigi használati módjától is. Az eltérések többek között befolyásolják az aromák erejét és a páraképződés mértékét is.   

A Mouth-To-Lung (MTL) használati mód volt az, amit az első e-cigarettáknál is alkalmaztak és ez ma is széles körben használt. Ezzel a két lépésből álló technikával több nikotint lehet használni, tehát az erős dohányosoknak ez az ajánlottabb metódus.

Az általában nagyobb méretű Direct-Lung (DL) típusú, tankkal rendelkező készülékeknél csak egy lépésből áll a gőzképződés. Az ilyen készülékek azok számára ideálisak, akik kevesebb mennyiségű nikotinnal is beérik.

Természetesen főleg rajtunk múlik, hogy milyen típusú elektromos cigarettát használunk. Ehhez választhatunk nikotinos vagy nikotinmentes e-liquidet is, az ízek változatossága miatt pedig a tetszésünk szerint kísérletezhetünk.

Figyelem! Ez a cikk csupán a tájékoztatást szolgálja, és nem számít a dohánytermékek vagy az azokat helyettesítő eszközök reklámjának!