Nyáron fontos az árnyékolás

A nyári időszakban szívesen tartózkodunk kint a kertünkben, a teraszon. Ahhoz azonban, hogy komfortosan érezzük magunkat, szükségünk van arra, hogy megfelelő legyen az árnyékolás. Ha odatűz a nap, akkor hiába van a szép kertünk, nagy erkélyünk, nem fogjuk tudni kihasználni a nagy meleg miatt.

Megfelelő árnyékolás

Kellemessé tehetjük kertünket, teraszunkat, ha megfelelően tudjuk árnyékolni. Ehhez a legjobb megoldás egy megfelelő méretű és elhelyezésű napvitorla, mely segít abban, hogy kellemesen tudjuk érzeni kint magunkat a legnagyobb melegben is. Szívesen fogunk alatta tartózkodni, zavartalanul tudjuk majd családunkkal együtt élvezni a friss levegőt.

Felhasználhatósága

A napvitorla az utóbbi években töretlenül tör előre, évről évre egyre nagyobb a népszerűsége. Ma már nemcsak kertekben, erkélyek fölött találkozunk vele. Megjelenik a napvitorla a strandok medencéje felett, autóparkolókban, óvodák kertjében a homokozó felett, gyermekjátszótereken, és még lehetne hosszan sorolni.

Többek között ennek az is az oka, hogy dekorációként is megállja a helyét, illetve reklámfelületnek sem utolsó. A napvitorláról igazán elmondható, hogy egyszerű, de nagyszerű. Felmerül az emberben a kérdés, hogy hogy tudtunk eddig enélkül élni, miért nem terjedt el már sokkal korábban.

Előnyei

Változatos, vidám, igazin nyári színekben kapható, ezért bármilyen helyszínen megállja a helyét. Ideiglenesen is feltehető, de nyugodtan kint hagyhatjuk egész szezon alatt. Véd a nap ellen, az UV sugárzástól, az esőtől. Nincs is annál jobb, mint ülni a jakuzziban a napvitorla és a gyümölcsfa árnyékában.

Újabban már az éttermek, kávézók kinti teraszai fölött is megjelentek a praktikus árnyékolók.

Korábban az anyukák azért nem tudtak a kicsikkel nyáron elmenni a játszótérre, mert ott nagyon kevés volt az árnyék, mert kevés volt a fa, a beton is ontotta magából a meleget. Azokon a játszótereken azonban, ahol ez a hasznos kis szerkezet megjelenik, oda már mindenki szívesen viszi a gyerekét, különösen akkor, ha még csap is van a játszótéren. Az árnyékban már könnyebb elviselni a kánikulai hőséget, és a homok, a burkolat, a hinta sem melegszik fel annyira, hogy ne lehessen odamenni.