Oktatók

Odett

Nem olyan rég vált a mindennapjaimmá a jóga gyakorlása, illetve oktatása. Igyekszem sokat foglalkozni ezzel, próbálok minél többet tanulni és gyakorolni. Saját fejlődésünkre nagyon fontos figyelni, sosem szabad úgy érezni, hogy elegendő a tudás, amivel rendelkezünk, főleg ha valaki oktat is más embereket.

Szilvi

Szilvi 11 éves kora óta táncol, jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola Színházi tánc szakán tanul, de mindig érdekelték az egyéb mozgásformák, valamint más művészetek is (ének, rajz). A jóga világa rögtön magával ragadta, amint az első órán részt vett.

Tomi

Hosszú út áll előttem is, mögöttem is. Kb. 20 éves koromig rendszeresen mozogtam, de az egyetemi évek alatt szinte teljesen abbahagytam. Később a jogi pályán megismerkedtem az irodai ülőmunka és a stressz okozta alvászavarokkal, idegességgel is. Nem éreztem magam tehát túl jól a bőrömben, amikor elérkezett a jógával való sorsszerű találkozás. 

Gina

A mozgás gyermekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben.  Kiskoromban versenyszerűen ritmikus sportgimnasztikáztam, majd fitness versenyző lettem, amit évek múltával a tánc, majd később a jóga váltott fel.

Idén diplomáztam a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügy szakán.

Nita

Első jógaórámra egy ismerősöm hívott el 2014-ben, mondván, hogy jót fog tenni a hátamnak. Akkor még nem gondoltam, hogy újat tud mutatni nekem a jóga, de elmentem, mert kíváncsi lettem, hogy mi az, ami egyre nagyobb tömegeket vonz.

Ráhel

Gyerekként azzal játszottam, hogy figyelem a légzésemet. Próbáltam irányítani, kedvem szerint hosszabbá vagy rövidebbé tenni. Néha azzal mutatványoztam, hogy a nyakamba teszem a lábamat, vagy lemegyem hídba aztán feljövök onnan.  Fogalmam sem volt róla, hogy éppen jógázom... 

Mariann

Mindig szerettem mozogni, sokféle sportot kipróbáltam. 1987-ben ismerkedtem meg a jógával, ahol relaxáltunk, egy-két pozíciót gyakoroltunk. A gyakorlás hatására elkezdtem jógás könyveket olvasni, ami hatalmas változást hozott az életembe. Lassabban, megfontoltabban kezdtem élni.

Eszter

A jógához az ébredező, pislákoló önismeret vezetett el. Több fizikai és lelki erőre, bátorságra, nagyobb magabiztosságra vágytam a mindennapi életben. Táncolni kezdtem, majd életem első találkozása a jógával a Bikram jóga volt. A hatása teljesen elvarázsolt, átformált. A jóga végérvényesen beszippantott. Addig soha nem tapasztalt energiát, életerőt fedeztem fel.

Kriszta

2008-ban kezdtem jógázni az Egyesült Államokban. Amikor azt vettem észre magamon, hogy egyre többet idegeskedem, sokat dolgozom, keveset alszom, mindig fáradt és rosszkedvű vagyok, rossz a testtartásom, úgy döntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, keresnem kell valamit az irodai munka és a stresszes életmód hatásainak kiküszöbölésére. Így találtam meg a jógát.

Bori

2014 nyarán végeztem el a Gerincjóga oktatói képzést a Mandala Jógastúdiók szervezésében. Ezt egy több, mint tíz éves ismerkedés és gyakorlás előzte meg  a jógával, annak különböző változataival. A történet jógás kölcsön-és könyvtári könyvekkel  kezdődött.

Orsi

A jógával 2012-ben ismerkedtem meg és teljesen beleszerettem. A mozgás mindig is nagy szerepet kapott az életemben, gyerekkoromtól kezdve kosaraztam, majd az egyetemi évek alatt futottam és fitnesz termekbe jártam.

Petra

"Az alaptermészetem lobbanékony és impulzív amihez hozzátartozik ,hogy sokat küzdöttem azzal életem során, hogy lecsendesedjek és elmélyülten koncentráljak. Ezért is választottam mindig olyan mozgás formákat amik az ember pulzusát az egekbe tornázzák és jól megizzasztják, mert úgy gondoltam az intenzív fizikai igénybevétel, kellően elfáraszt, ahhoz ,hogy lecsendesítse a cikázó gondolataimat.

Sári

"Világ életemben aktívan űztem különböző csapatsportokat, így a nagyjából 5 évvel ezelőtt megismert yoga egy teljesen új szemléletet tudott hozni egy már meglévő sportolói létformába. Határtalanul élvezem, hogy ebben a műfajban az ember önmagáért felel, a saját többszintű fejlődésért, nem külső tényezőkkel küzd, nem máshoz mérjük a fejlődésünket, hanem önmagunkra, befelé figyelünk.