Gyerekjóga 6-10 éveseknek

Nehézségi szint: 
Kezdő
Hőmérséklet: 
Nem fűtött óra (szobahőmérséklet)
Időtartam: 
45 perc

• MI A GYEREKJÓGA?
A gyermek lételeme a játék, a mozgás és a mese. Ezt a három szempontot figyelembe véve alakítom a gyerekjóga órát egy izgalmas, mókás kalanddá. az óra alapját a mese képzi, ezt eljátszva végezzük a jógaászanákat. miből áll egy gyerekjóga óra? bemelegítés, jógaászanák, mozgásfejlesztő nagymozgások, az idegrendszer érését elősegítő gyakorlatok, tartásjavító gyakorlatok, páros és csoportos ászanák, sorozatok (pl napüdvözlet), relaxáció, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, koncentrációt fejlesztő játékok, meditációt előkészítő játékok. 

• MIÉRT JÓ A GYEREKJÓGA? 
A mozgásszegény városi életmód, a sok ülés és egyéb civilizásiós ártalmak miatt a mai gyerekek idegrendszere, izomtónusa nem fejlődik a megfelelő ütemben. Ennek ellenére az iskola nagyon magas elvárásokat állít eléjük, emiatt a gyerekek gyakran szoronganak, megbetegszenek. A technika fejlődésével egyre kevesebb idő jut a mozgásra, a minőségi játékra, a kapcsolódásra. A gyerekjóga minderre megoldást kínál. A jóga több ezer éves tudományát véve alapul komplexen fejleszti az egész testet, az intellektust és a pszichét. 

• KINEK VALÓ A GYEREKJÓGA?
Nemtől és testalkattól függetlenül minden gyermeknek, de a változó életkori sajátosságok miatt csoportokra kell bontani a foglalkozásokat. A mi óránk 6-10 év közötti gyerekeknek való.

 

Egyéb info: +36202249346