Rólunk

A Ganapati Jóga Stúdió csapatának célja, hogy a modern kor emberét a jóga évezredek óta alkalmazott módszereivel megszabadítsuk a civilizációs betegségek ártalmaitól, és elindítsuk az önismeret útján. A jóga szűkebb, köznapi értelemben az ászanák (testhelyzetek) és a pránajáma (tudatos légzéstechnikák) gyakorlását jelenti, mely egyensúlyba hozza a testet, a tudatot és az érzelmeket. Átmozgatja, erősíti és rugalmassá teszi a fizikai testet, megnyugtatja az elmét, oldja a stresszt és lelki harmóniát teremt. Ezek segítségével felkészít a mélyebb spirituális tudás befogadására, amely a fizikai valóság korlátainak lebontásán keresztül elvezet az önvaló megismeréséhez.

Fontosnak tartjuk tehát megjegyezni, hogy a jóga messze túlmutat a fizikai gyakorláson, azonban ez az első és legfontosabb feladat az önmegvalósítás hosszú útján, amely azok számára is számos pozitív hatást eredményez, akik nem éreznek nyitottságot a spiritualitás iránt. A mai világban a legfontosabb élettani hatása, hogy a gerinc izomzatának megerősítése és nyújtása révén a derék- és hátproblémákat orvosolja, illetve megelőzi, továbbá az egész test izomzatának átmozgatásával, beállítja a szervezet megfelelő működését, vitalitását és energetikai rendszerét. Javítja a testtartást, fejleszti a testtudatot, amely alapvető feltétele annak, hogy az elménket is egyre inkább uralni tudjuk. Az ászanák és a pránajáma rendszeres gyakorlása révén tudunk egyre hatékonyabban relaxálni, és elérni a meditációhoz szükséges testi és tudatállapotot. A meditáció a jógának már egy magasabb szintű gyakorlása, amivel az óráinkon nem foglalkozunk, hanem éppen erre készítjük fel a testet és az elmét. Amellett azonban, hogy a meditáció elsősorban spirituális célú tevékenység, ma már számos bizonyíték van rendkívül pozitív élettani hatásaira.

A Ganapati Stúdióban nyitottság és családias hangulat vár minden kedves érdeklődőt. Az óratípusaink széles kínálatában a kezdőtől a haladóig mindenki megtalálja a neki valót. A yin és az ashtanga órákat normál szobahőmérsékleten tartjuk, az összes többi ún. hot yoga óra, de sok más teremmel ellentétben, ezeket is csak legfeljebb 30 fokig fűtjük fel, ami épp elég ahhoz, hogy az izmok jobban lazuljanak és hogy fokozza a méregtelenítést. A számos óratípus mellett rendszeresen szervezünk egyéb speciális órákat, illetve workshopokat is, hogy még jobban szélesítsük vendégeink látókörét. Azonban ha valaki például csupán zsírégetés céljából választja a jógát, az is jó helyen jár nálunk. Mindenki annyit tesz magáévá az ősi tudásból, amennyire készen áll. A jóga elsősorban egy belső utazás, mi pedig segítünk eligazodni annak, aki kéri.

Várunk szeretettel,

Namaste