Tárjuk fel önmagunkat egy szakrális utazás során!

A legtöbb embert az élete egy bizonyos pontján hatalmába keríti egy megmagyarázhatatlan üresség, ami azt sugallja, mintha valami hiányozna az életünkből. Sokan azonban ezt egyáltalán nem veszik komoly, holott legtöbbször ez az érzés arra figyelmeztet, hogy ideje változtatni valamin.

Ez lehet akár egy kisebb dolog is, amely több teret biztosít a szellemi és a lelki felfrissülésre. De sok esetben sajnos ez már nem elég. Komolyabb lépéseket kell tenni, és elmenni például egy szakrális utazásra Sri Lankára, amely több okból is előnyös lehet.

Segít felismerni, hogy minden okkal történik

Ahhoz, hogy bármilyen változást is eszközölni tudjunk az életünkben, az első lépés annak a felismerése, hogy minden okkal történik. A szakrális utazás Sri Lankára pedig segít rávilágítani arra, hogy az univerzumban van egy nálunk nagyobb hatalom, amely felelős a dolgok alakulásáért, és nem mi irányítjuk őket. Miután pedig ez a teher lekerül a vállunkról, elkezdhetünk befelé nézni, hogy megtaláljuk az igazságot.

Segít megtanulni, hogyan lehetünk jelen pillanatban

A második lépés az önfejlődés eléréséhez, hogy megtanuljuk, hogyan legyünk jelen a pillanatban, amelyhez leginkább arra van szükség, hogy elengedjük a múlt vagy a jövő miatti aggodalmainkat. Ennél pedig nem is találhatnánk jobb helyet a fenséges buddhista templomok és a sztupák földjénél.

Végül lehetőséget ad arra, hogy a helyi buddhista szerzetesektől sajátítsuk el a meditációs technikákat

Bár külső szemmel nézve a meditáció rendkívül unalmasnak tűnik, de a megfelelő technika elsajátításával rengeteget tehetünk azért, hogy a bennünk felhalmozódott feszültség oldódni kezdjen, és kiegyensúlyozottabb legyen az érzelmi állapotunk illetve az elménk. A legjobb tanárok pedig ehhez a buddhista szerzetesek lesznek, akiknek a feltétel nélküli szeretetet sugárzó lénye hűen tükrözi azt, hogy igenis hatásos a Metta meditáció.