Tudtad? Ezért kék, piros és fehér oszlop a barber üzletek szimbóluma

Ma már egyre több férfi szán időt arra, hogy tetőtől talpig ápolja magát, ezzel együtt a barberek iránti kereslet is rohamosan nő. A női-férfi fodrász szalonokkal szemben a kifejezetten férfiak kiszolgálására szakosodott üzletekben vágni lehet a maszkulin atmoszférát. Ezzel együtt frissítő és pihentető élmény.

A borbély üzletek népszerűsége évezredekre tekint vissza. A kék, piros és fehér spirális csíkokkal díszített borbélyoszlop a mesterség különböző aspektusait szimbolizálta. A háromszínű, forgó rúd egy szimbólum abból az időből, amikor a borbélyok még orvosi eljárásokat is végeztek. A fehér és piros csíkok a kötéseket és a vért, míg a kék csíkok az ereket képviselik.

Fontos megemlítenünk egy tévhitet, ami gyakran szóba kerül a barber üzletekkel kapcsolatban. Ez pedig az, hogy túl drágák, ezért csak a jól kereső férfiak engedhetik meg maguknak, hogy ilyen szalonokban vágassák a hajukat vagy igazíttassák meg a szakállukat. A valóság az, hogy nőként nagyobb összegeket hagynak ott a vendégek a fodrászatokban, mint amennyibe egy komplex szolgáltatás kerül a férfi fodrászatban. 

Az igazán stílusos barber shop hangulata a vendégek ízléséhez igazodik. Színekben, tárgyi kiegészítőkben, a fal és padlóburkolatokban is az erős, tartós anyagok dominálnak. Ugyanígy az eszközök sem a kínai piacról kerülnek beszerzésre, hanem kiváló minőségű alapanyagokból gyártott fésűk, ollók, borotvák sorakoznak a polcokon. Ezek mindegyike rendszeres és alapos fertőtlenítésen esik át, ezért is fontos a kifogástalan minőség.

A jó barber shop igazi kincs a mindennapokban

Ahogy az eszközök, úgy a hajápoló kozmetikumok is magas minőségűek és kifejezetten férfiak számára készülnek. Nem kell szakképzett fodrásznak lennünk ahhoz, hogy tudjuk, a haj és az arcszőrzet szerkezete nem egészen egyforma. A szakáll festéséhez és színezéséhez a hagyományos hajfestékek helyett speciális termékekre van szükség. 

Budapest egyik legkedveltebb ilyen helye a Barber World, ahol a tradicionális módszereket Írországban szerzett több éves tapasztalattal egészítik ki a szakavatott borbélyok. Ide betérni egyszerre jelent felfrissülést és emlékezetes élményt, amiről a professzionális szolgáltatások egész sora, illetve a barátságos légkör gondoskodik.

Barber World

Budapest, Rákóczi út 9, 1088 Magyarország

+3616110878