Budapest területén sok vízvezeték szerelő dolgozik

Vízvezeték szerelő Budapest területén

Budapest szerencsés helyzetben van, mert ha az interneten rákeresünk, nagyon sok vízvezeték szerelő elérhetőségét dobja fel az internet. Találhatunk olyat, aki a nap 24 órájában elérhető, és olyat is, aki non stop riasztható, ha valamilyen vízvezetékkel kapcsolatos problémánk van.

Meglepően sok eset fordulhat elő, amikor vízvezeték szerelőre lehet szükségünk.

Duguláselhárítás

Az egyik leggyakrabban felmerülő probléma, ami esetleg azonnali megoldást kíván, az a dugulás. Eldugulhat a WC, a lefolyó, a kád, a mosdó, a zuhanytálca, a mosogató, a csatorna, a fürdőszobában az összefolyó, és még lehetne sorolni tovább. Sajnos előbb-utóbb minden háztartás szembesül ezzel a problémával.

A dugulást valami szennyeződés szokta okozni, bármennyire is vigyázunk, hogy ez ne történjen meg. Sokszor hiába használunk szűrőt, valahogy mégis lemegy a hajszál, ételdarab, esetleg valamilyen idegen tárgy.

Több házi praktika van, amivel esetleg orvosolható a probléma. Legegyszerűbb, ha több darab pezsgőtablettát dobunk a lefolyóba, majd meleg vizet öntünk rá. Próbálkozhatunk még bórax-szal, ecettel is, esetleg ecetes-sós-szódabikarbónás keverékkel, amit pár perc várakozás után forró vízzel kell leönteni.

Sajnos van, hogy a dugulást kivitelezési probléma okozza, például nem elég nagy átmérőjű a beépített cső, vagy nem figyeltek arra, hogy megfelelő lejtéssel menjen a cső, ezért a gravitáció hatása nem érvényesül, vagy túl sok kanyart építettek be. Ezekben az esetekben házilagos megoldással nem sokra megyünk. Ha a vízvezeték szerelő Budapest területén vagy az agglomerációban kell, akkor nem érdemes sokat várnunk.

Hatékony megoldás

Sokszor tényleg életbe vágó, hogy azonnali segítséget kapjunk, ha egy tíz emeletes ház földszintjén lakunk, és valahol fölöttünk dugulás történt. Ebben az esetben azonnal kell cselekedni, és olyan vízvezeték szerelőt találnunk, aki azonnal el tud jönni, majd szakszerű segítséget nyújt. Nem kellemes, ha otthonunkat elönti a fekália. Márpedig ha felettünk dugulás van, akkor minden nálunk fog feljönni. Ez pedig az egészségünkre is veszélyes. Biztos, hogy a duguláselhárítást követően fertőtleníteni is kell.

Ezért jó, ha Budapesten élünk, mert itt lényegesen több vízvezeték szerelő van, mint az ország más megyéiben, ezért könnyebben fogunk akár a nap 24 órájában is elérhető szerelőt találni. Az elérhető szakik listája már a Google-n is megtalálható.

Mikor jön még jól egy vízvezeték szerelő Budapest környékén?

Természetesen nem csak a dugulás elhárításakor ér aranyat egy jó kezű szaki, hanem minden olyan szerelésnél, ami a vízhálózatot érinti. Ide tartozik a különféle fajanszok ki- és beszerelése, a csővezetékek javítása, cseréje, bővítése, de az épületen kívüli dolgok elvégzése is.

Télen sokszor fagykár keletkezik, ekkor is a vízvezeték szerelő az, aki ki tudja cserélni az elfagyott csődarabot vagy valóban fagymentessé tud tenni egy szabad ég alatt álló vízvételi helyet.